WATERSTOF MEETSTATION IN NEDERLAND

Behalve de gangbare olie en gas flow metingen, levert ODS ook ijkwaardige metingen voor nieuwe energiedragers. Een recent voorbeeld is een waterstof meting op een transport leiding. Waterstof is 1 van de nieuwste en meest veelbelovende milieu vriendelijke energiebronnen.

ODS Metering Systems Benelux heeft een ijkwaardige metering oplossing voor waterstof ontwikkeld en opgeleverd in het zuiden van Nederland, bestaande uit een skid met enkele meetstraat, een analyse systeem en een controle kast.

De uitdaging van deze oplossing was de kalibratie, Er zijn geen gecertificeerde instanties die kunnen kalibreren op waterstof. We hebben de complete meetstraat gekalibreerd bij een ISO17025 geaccrediteerd laboratorium met aardgas als referentie. Om een zo hoog mogelijke nauwkeurigheid te garanderen hebben we de nieuwste technologie op het gebied van Ultrasone meeting toegepast.

De klant rapporteert in massa flow, daarom is een Gas Chromatograaf geïntegreerd om  de actuele gas samenstelling te analyseren en de dichtheid te berekenen. Onderstaande afbeeldingen tonen de meetstraat en het analyse systeem ten tijde van de FAT.

H2 skid workshop

H2 Gas Chromatograph
H2 Shelter